IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

17 Stron V  « < 15 16 17  
Reply to this topicStart new topic
> Finał Pucharu Stanley'a 2010 Chicago Blackhawks [2 WC] - Philadelphia Flyers [7 EC], Dyskusja o finale
krriss
post Jun 10 2010, 16:17
Post #321

Advanced Member

Grupa: Forumowicz
Nr użytkownika: 1.229
UZ:E. Kane, Bogosian, Peverley
UD:Atlanta Thrashers, Colorado Avs.
GG:9404624
TLEN:krriss82
Liga Typerów: summer break ;p

GRATY BLACKHAWK-SI!!! HOSSA WRESZCIE SIĘ UDAŁO! biggrin2.gif ps. szkoda, że mi się nie udało obejrzeć a ni jednego meczu tych play-offów. eehhh.... shake.gif

--------------------

Bad karma or good omen?

L. and G. Your'ssss Atlanta Black Hawks tfuuuu Thrashers... :P
Go to the top of the page

+Quote Post
frankcastle
post Jun 10 2010, 16:59
Post #322

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.905
UZ:Mike Richards, Claude Giroux
UD:Philadelphia Flyers

Gratuluje smile2.gif
Przyznam, że po Bruins nabrałem niebywałej ochoty na Stana i czuje pewien niedosyt tongue2.gif
Niemniej jednak jestem dumny wink2.gif Oglądałem w PO takich Lotników jakich zawsze obejrzeć chciałem. A sam puchar trafił do drużyny, którą darzę sypmatią smile2.gif Nie zgadzam się tylko co do zwycięzcy Conn Smythe. Wg. mnie, biorąc pod uwagę całe zawody posezonowe, na tą nagrodę zasłużył Chris Pronger.

Mam nadzieję, że spotkamy się w wielkim finale za rok i wtedy to puchar będzie nasz tongue2.gif

+Quote Post
Adrian1905
post Jun 10 2010, 20:08
Post #323

Advanced Member

Nr użytkownika: 3.850
UZ:Jonathan Toews
UD:Chicago Blackhawks

CYTAT(frankcastle @ Jun 10 2010, 17:59 ) *
Nie zgadzam się tylko co do zwycięzcy Conn Smythe. Wg. mnie, biorąc pod uwagę całe zawody posezonowe, na tą nagrodę zasłużył Chris Pronger.

I Pronger i Toews mieli lepsze i gorsze spotkania w PO, a zadecydowało to, ze puchar zdobyli hokeiści Chicago. Ponieważ Conn Smythe Trophy chyba od sezonu 2003-2004 za każdym razem przyznawane jest zawodnikowi z drużyny, która zdobyła Puchar Stanleya.

Swoją drogą w każdym serwisie sportowym jest mowa o tym finale. Szkoda tylko, że media w Polsce o NHL mówią przy okazji rozpoczęcia i zakończenia sezonu

--------------------

+Quote Post
Ryan_Gets_Laugh
post Jun 10 2010, 20:14
Post #324

Advanced Member

Nr użytkownika: 3.141
UD:Anaheim Ducks

Orientuje się ktoś może kto jest autorem znamiennego okrzyku " we won the f****ing cup! " ? thumbs_up.gif

--------------------

+Quote Post
Driver
post Jun 11 2010, 03:02
Post #325

Newbie
*

Nr użytkownika: 2.333
UZ:Patrick Kane
UD:Chicago Blackhawks
GG:2363891

Gratki dla t_chi.gif Blackhawks playoffsmilie.gif playoffsmilie.gif playoffsmilie.gif playoffsmilie.gif

--------------------

Uploaded with ImageShack.us

+Quote Post
King Mercury
post Jun 11 2010, 08:25
Post #326

Advanced Member

Grupa: Weteran Forum
Nr użytkownika: 56
UZ:Claude Giroux
UD:Philly
GG:4869459

Gratulacje dla Blackhawks (:

no i wielkie dzięki Filadelfio playoffsmilie.gif

--------------------
Artykuł 53.
Konstytucji
Rzeczpospolitej
Polskiej

1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.

2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.

+Quote Post
Bartek
post Jun 11 2010, 10:56
Post #327

Advanced Member

Nr użytkownika: 239
UZ:Brendan Shanahan
UD:Detroit Red Wings
GG:3774448

Wygrali Blackhawks, tak jak obstawiałem, chociaż liczyłem na niespodziankę w wykonaniu Filadelfii.

Jest jednak jeden pozytyw w tak zakończonym Finale:

--------------------

+Quote Post
Strong
post Jun 11 2010, 15:19
Post #328

Blue & White Heart

Grupa: Redaktor
Nr użytkownika: 259
UZ:Mats Sundin #13 C
UD:Toronto Maple Leafs
GG:5792583
Liga Typerów: II

Ja tylko zwrócę uwagę na jeden szczegół.. jedynym bodaj graczem Hawks który nie darł się w niebogłosy przy podnoszeniu Pucharu Stanley'a był Bolland wink2.gif.. to takie podsumowanie dla mnie tego zawodnika - cichy, skromny, niby niewidoczny ale niebywale pożyteczny dla całej drużyny.. cichy bohater dla mnie po stronie Hawks..

--------------------

--------------------------------
mapleleafs.pl

+Quote Post
Camoranesi
post Jun 12 2010, 09:52
Post #329

Advanced Member

Grupa: Weteran Forum
Nr użytkownika: 102
UZ:Peter Forsberg, Patrick Kane
UD:Atlanta, Colorado
GG:8384568

CYTAT(NHL.com)
History (is) made

Hossa w trakcie PO zdradził coś ważnego, o czym uważni obserwatorzy ligi wiedzą od lat: dlaczego warto brać przykład z Detroit Red Wings jako organizacji i jej podejścia do zawodników, i myślę, że dlatego tym razem Słowakowi (wreszcie) się udało. Powiem więcej: ponieważ Chicago Blackhawks dostrzegło w Marianie (i nie tylko w nim) wartość - także od organizacji Hawks inni powinni brać przykład.

Propo ostatniej bramki pełnego sezonu Kane'a, rzeczywiście zabawnie to wyglądało, a w szczególności słowa komentatorów. Wszyscy zawodnicy podmęczeni, nikt specjalnie nawet nie ma ochoty patrzeć, bramkarz odwraca głowę z niedowierzaniem, praktycznie każdy myśli o kolejnym wznowieniu, na trybunach i w boxach wszyscy w nerwowym napięciu w oczekiwaniu na wynik 6 meczu, a Patrick szalony po kolei wszystkich kolegów z drużyny ciągnie sugerując "dajcie spokój, to już koniec, już jest po sezonie", a praktycznie wszyscy nie bardzo rozumieją co się dzieje wink2.gif

Osobiście uważam, że nr 19 Blackhawks, podobnie jak inne sławne 19-ki, ma wszelkie predyspozycje, by nie tylko osiągnąć podobny sukces, ale być może nawet je przewyższyć, czego mu życzę.

CYTAT(raistlin76 @ Jun 10 2010, 10:50 ) *
Tyle samo na Puchar czekają St. Louis Blues i Los Angeles Kings, którzy w sezonie 1967-68 dołączyli do ligi. Z tych trzech drużyn wydaje mi się, że najbliżej Pucharu są Kings. Młody zdolny zespół, zobaczymy co zrobią w tym off-seasonie, bo pojawia się przy nich nazwisko Kowalczuka. W linii z Kopitarem byłby bardzo ciekawy układ.

To ciekawe, bo również po zwycięstwie Chicago myślałem o Los Angeles jako zespole z przyszłością, choć z innego powodu. Chicago jako miasto jest jednym z najważniejszych w Stanach i jestem przekonany, że sam ten fakt wiele oznacza dla NHL i hokeja. Podobnie puchar i drużyny świętujące tryumfy przydałyby się właśnie w Los Angeles i Nowym Jorku, co z pewnością podniosłoby rangę tej dyscypliny. W przyszłym sezonie uważnie będę obserwował właśnie Kings i życzę im również pucharu, bo to naprawdę ciekawy zespół.

+Quote Post
Melvins
post Jun 14 2010, 23:50
Post #330

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.227
UZ:Jonathan Toews
UD:Blackhawks, Cracovia
GG:1916738

CYTAT(Ryan_Gets_Laugh @ Jun 10 2010, 18:15 ) *
Bo z tego co pamiętam to rok temu kibice Pens na forum o wiele bardziej z entuzjazmem, a tutaj widzę kibice Hawks pełny profesjonalizm hah biggrin2.gif

Niektorzy kibice Hawks dopiero zaczynaja dochodzic do siebie smile2.gif W srode po meczu zabawa do rana, caly czwartek z glowy, piatek od rana parada i tak przez caly weekend, poniedzialek umierania ciag dalszy, cale szczescie juz wtorek...

Nie potrafie znalezc slow by opisac jak bardzo sie ciesze. 9 czerwca 2010 roku byl najszczesliwszym dniem w moim kibicowskim zyciu, bo zaden inny sport nie jest mi tak bliski jak hokej i zadnej innej druzyny niz Blackhawks tak oddanym kibicem nigdy nie bylem. Nie wiem czy inni forumowicze sa tak mocno emocjonalnie zwiazani ze swoimi ekipami ale dla mnie to naprawde big deal. Kto by pomyslal 3 lata temu kiedy bylismy na dnie, ze tak szybko wdrapiemy sie na sam szczyt.

Wszystko co najlepsze zaczelo sie jednak jeszcze rok wczesniej kiedy to Chicago wybierajac z numerem 3 wzielo z draftu Jonathana Toewsa. Po trzech latach wystepow na taflach NHL w wieku zaledwie 22 lat bez wachania stwierdzam, ze byl to najlepszy wybor jakiego Hawks dokonali w dziejach organizacji i nie mam watpliwosci, ze za kilkanascie lat pod sufitem United Center zawisnie baner z zastrzezonym numerem 19.

Rok pozniej usmiechnelo sie do nas szczescie i wybieralismy z numerem 1. Dale Tallon postawil na Kanera mimo tego, ze nie byl numerem jeden rankingow i mimo tego, ze wielu "fachowcow" twierdzilo, ze Kane jest za maly do NHL i nie poradzi sobie w rywalizacji z najlepszymi. Trzy lata pozniej chlopak jest niekwestionowana gwiazda nie tylko swojej druzyny ale i calej ligii, a na dodatek zdobywa Stanley Cup Winning Goal. Way to go Pat!

W tym czasie w organizacji byli juz inni czlonkowie mistrzowskiej ekipy. Keith, Seabrook i Sharp juz grali w NHL, ale Bolland, Hjalmarsson, Byfuglien, Versteeg, Fraser, Brouwer czy Burish wciaz ogrywali sie w AHL. Wystarczylo do tej niezwykle utalentowanej grupy w kolejnych sezonach dodac kilka brakujacych skladnikow w postaci Kopeckiego, Campbella, Niemi i przede wszystkim Hossy i recepta na sukces gotowa smile2.gif

Z posmiewiska ligii i najgorszej organizacji sportowej w USA stalismy sie wzorem do nasladowania dla innych pod kazdym wzgledem. Na meczu numer 5 finalow widzialem Pata Quinna. Myslicie, ze poprostu przyjechal zobaczyc mecz? Mysle, ze patrzac na Hawks, oczami wyobrazni widzial swoich Oilers za kilka lat smile2.gif Trzymam kciuki smile2.gif

Czy sie to komus podoba czy nie to Blackhawks byli story of the year, faworyt od poczatku do konca i z calym szacunkiem dla naszych przeciwnikow wygralismy zasluzenie. Z calych playoffs oprocz oczywiscie ostatniej bramki Kanera najbardziej zapamietam mecz numer 5 przeciwko Nashville i jego epicka wrecz koncowke. Wydawalo sie, ze juz po nas, ale od czego ma sie big time players w skladzie. Kane zdobyl pierwszego i byc moze ostatniego SHG w karierze, ale tym golem uratowal nam sezon. Z perspektywy czasu uwazam zreszta, ze rywalizacja z Preds byla dla nas najtrudniejszym krokiem w drodze po puchar.

Na koniec nie zawacham sie uznac 2010 Chicago Blackhawks za najlepsza druzyne jaka ta organizacja kiedykolwiek miala i mimo, ze ida zmiany to jestem przekonany, ze z tym samym trzonem druzyny juz niedlugo bedziemy ponownie przezywac tak radosne chwile.

--------------------
Here come the hawks, the mighty Blackhawks!
Take the attack and we’ll back you Blackhawks!
We’re flyin’ high and now let’s wrap it up!
Let’s go you Hawks, move out!

+Quote Post

17 Stron V  « < 15 16 17
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8th September 2010 - 22:20:42