![]() ![]() |
May 25 2010, 01:21
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Weteran Forum Postów: 456 Dołączył: 5-August 06 Skąd: Kraków - Oświęcim Nr użytkownika: 899 UZ:New York Rangers UD:Petr Prucha GG:7098937 Liga Typerów: I |
Będzie cholernie ciężko z tego wyjść. Mam wrażenie, że po dotychczasowych meczach serii kondycja psychiczna Habs jest w strzępach. Obie tercje dość podobne , pierwsze 2-3 minuty naporu Montrealu, a po pierwszym niepowodzeniu znacznie zmniejszają obroty. W I po golu Gionty mieli PP i osławione momentum. Na własne życzenie tracą bramkę i bronią się resztę tercji. W drugiej podobnie, po huraganowym ataku dostają plombe, stają i druga bramka Cartera, która komentarza nie wymaga. Cud się musi zdarzyć, żeby przedłużyć tę serię.
Panowie statystycy kiedy ostatnio było <10 meczy w finałach konferencji ? -------------------- www.sportkrakow.blog.onet.pl
|
|
|
|
May 25 2010, 01:43
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Weteran Forum Postów: 240 Dołączył: 6-August 04 Skąd: Wrocław/TG Nr użytkownika: 56 UZ:Claude Giroux UD:Philly GG:4869459 |
Druga tercja za nami i widzę to naprawdę w różowych barwach.
Habs nie grają nic bo Flyers im zwyczajnie na to nie pozwalają. Oni gryzą lód, blokują strzały, nie dają pograć Kanadyjczykom, defensywny majstersztyk. A brameczka Cartera (fajnie, że strzelił gola po powrocie GO -------------------- Artykuł 53.
Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej 1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii. 2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują. |
|
|
|
May 25 2010, 01:46
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 243 Dołączył: 1-May 07 Skąd: Żychlin/Łódź/Montréal Nr użytkownika: 1.398 UZ:Maurice UD:Club de hockey Canadien GG:10896345 |
Philly wyszła z 0:3 przy stanie 0:3. Ostatnia tercja sezonu, stac ich by wygrać dziś. Troszkę wykazują mało wiary jak na ten moment do którego zaszli. Cytując Macka oni nie wygrywają z nami tylko nas duszą....to też sztuka. Ale powalczmy jeszcze.
GO -------------------- Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut
|
|
|
|
May 25 2010, 02:36
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Weteran Forum Postów: 240 Dołączył: 6-August 04 Skąd: Wrocław/TG Nr użytkownika: 56 UZ:Claude Giroux UD:Philly GG:4869459 |
-------------------- Artykuł 53.
Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej 1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii. 2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują. |
|
|
|
May 25 2010, 03:11
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Weteran Forum Postów: 456 Dołączył: 5-August 06 Skąd: Kraków - Oświęcim Nr użytkownika: 899 UZ:New York Rangers UD:Petr Prucha GG:7098937 Liga Typerów: I |
Szkoda, ale przynajmniej temperatura finałów będzie dla mnie o niebo wyższa niż gdyby Hawks grali z Habs.
Ta seria przypomina mi trochę finał LM. Bayern coś tam próbował podrygiwać, ale został zmiażdżony taktyką i przewagą indywidualnych umiejętności zawodników i tak naprawdę od pierwszej bramki Milito było wiadomo, że Inter nie da sobie wyrwać tytułu. Finały będą arcyciekawe. Porównuje tak sobie składy obu ekip i choć nie śledziłem RS w tym roku jakoś wyjątkowo dokładnie to wydaję mi się, ze BHawks mają przewagę w bramce i obronie. W napadzie to bym dyskutował, ale to może gdy powstanie nowa zakładka. Z tego miejsca chciałbym wyrazić zadowolenie, że finały skończą się najpóźniej 11 czerwca czyli w dzień rozpoczęcia MŚ -------------------- www.sportkrakow.blog.onet.pl
|
|
|
|
May 25 2010, 05:36
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 238 Dołączył: 31-October 07 Skąd: Oswiecim Nr użytkownika: 1.559 UZ:Saku Koivu UD:Canadiens |
No i dopełniło się. Szkoda bo mecz był do urwania, co nie zmienia faktu że Flyers byli w serii ZDECYDOWANIE lepsi i zasłuzyli na finał. Mam wielka nadzieję że PRZEGRANY, ale jednak zasłużyli.
Pewnie jak każdy kibic Habs, nie powiem ani jednego złego słowa pod adresem mojej drużyny. Dokonali wielkiej rzeczy w tegorocznym PO, wiele nieprzespanych nocy, mnóstwo emocji, cudowne zwycięstwa. Odprawienie faworytów do Stana, i to jednak Canadiens, nie Philly są odpowiedzialni za tegorocznego finalistę na Wschodzie. Dziękuje za świetny sezon, sezon jakiego nie mieliśmy od 93 roku. Go Habs Go Go Hawks Go |
|
|
|
May 25 2010, 06:05
|
|
![]() Team Teal member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 635 Dołączył: 2-September 09 Skąd: Stargard Szczeciński Nr użytkownika: 3.244 UZ:Joe Thornton #19 UD:San Jose Sharks GG:1717660 |
|
|
|
|
May 25 2010, 06:16
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 198 Dołączył: 28-August 07 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław Nr użytkownika: 1.477 UZ:Mike Modano, Pavel Bure UD:1. Stars 2. Avalanche 3. Canadiens GG:7753520 |
Ehhhh.... "no i skończyło się rumakowanie"
-------------------- ![]() |
|
|
|
May 25 2010, 07:18
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 243 Dołączył: 1-May 07 Skąd: Żychlin/Łódź/Montréal Nr użytkownika: 1.398 UZ:Maurice UD:Club de hockey Canadien GG:10896345 |
Świetny komentarz Stubbsa na koniec:
"Thanks to #Habs for a brilliant playoff run. Now, I have my life back, if I remember what it is..." . Co do meczu zabrakło czegos w końcówce, chyba determinacji lub po prostu cytując klasyka przeciwnik nie pozwolił nam na rozwinięcie skrzydeł. Głębsze analizy później. Dzięki za fajną przygodę, pozostaje niestety niedosyt (może lepiej bym się czuł po odpadnięciu z PIT czy WAS w finale niż PHI). Mamy kompleks tej drużyny najwyraźniej. Co do Philly, pokazaliście wspaniałą determinację, zespołowość, hart ducha, po prostu twardy charakter całego kolektywu. Bravo. Co do kibicowania w finałach, nie będe się deklarował i mścił na Philly bo pewnie znając mnie potraktuje finały po macoszemu z żalem, że nie ma tam Habs......pewnie niektórych to zdziwi, ale serce nie sługa. Jeśli miałbym predyktować to stawiam na 4:2 dla Chicago. GO -------------------- Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut
|
|
|
|
May 25 2010, 08:42
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 321 Dołączył: 19-May 09 Nr użytkownika: 3.160 UZ:Mark Messier UD:Edmonton Oilers |
A brameczka Cartera (fajnie, że strzelił gola po powrocie "... scores for the case of tasty cakes" Pamiętam, że był taki mecz w Montrealu w sezonie regularnym, gdzie w strzałach w całym meczu było 15-13 dla Habs. Czegoś podobnego spodziewałem się w finale na wschodzie. I się pomyliłem. ale tamten mecz to był jeden z pierwszych Petera Laviolette. Teraz już drużyna gra tak jak on chce. -------------------- ![]() Tomi - dzięki wielkie za powyższego siga |
|
|
|
May 25 2010, 09:18
|
|
|
Foppa is here! ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 3.574 Dołączył: 15-December 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 6 UZ:P.F., S.C., M.D., R.O'R. UD:Colorado Avalanche, Pittsburgh Penguins GG:4130783 Liga Typerów: Retired |
Trzeba przyznać, że Holmgren miał nosa. Zakupy przed sezonem [Prongs, Betts, Laperierre] spisują się znakomicie, podobnie Leino, i Leighton pozyskani w trakcie sezonu. Do tego wiedział kiedy zwolnić Stevensa i zatrudnić Laviolette. Jeszcze jedna porażka pod wodzą Stevensa i zamiast playoff byłoby 9 miejsce w konferencji.
-------------------- ![]() Yahoo 2010/11 Denver Warlocks C: Backstrom, Duchene, LW: E. Kane RW: Gaborik, St. Louis, D: E. Johnson, Yandle, G: Anderson |
|
|
|
May 25 2010, 19:43
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 460 Dołączył: 24-March 06 Nr użytkownika: 758 UZ:Michael Cammalleri UD:Montreal Canadiens |
No i stało się.
Na początek: wielkie podziękowania dla drużyny, która startując z pozycji "underdoga" potrafiła odprawić faworyzowanych Capitals z Owieczkinem, a potem wygrać wojnę nerwów z obrońcami tytułu Pens... To były piękne playoffy Długo będę dziękował za te emocję, to był piękne. Za to właśnie kocham tą drużynę i całą otoczkę, która towarzyszy jej grze Nie bez przyczyny nasz sezon zakończył się na Philly. Tak jak wcześniej pisał Maurice, siła kolektywu i żelazna dyscyplina taktyczna plus świetna gra wybijających się zawodników, takich jak np Pronger (zamarkowanie wybicia krążka spod własnej bramki i długie podanie do nieobstawionego na na naszej niebieskiej, bodajże, Giroux zapamiętam na długo - to jest przykład przekładania zdobytego doświadczenia na grę). Flyers zasłużyli na awans. Podtrzymam zdanie, że nas po prostu udusili. Powodzenia w walce o Puchar. Nie będę im kibicował, ale nie dlatego, że pałam do nich irracjonalną nienawiścią, bo z nami wygrali (chociaż szczerze za nimi nie przepadam Podpisuję się pod komentarzem Stubbsa. PO wpłynęły druzgocąco na moje moce przerobowe... W tym miejscu wielkie podziękowania dla Maurice'a, z którym wszystkie mecze "obejrzeliśmy na gg" lub przez telefon. Sztuki mięsa latały nisko, emocje były ogromne (chociaż na jednym z 19 meczów usnąłem, a na ostatnim urywał mi się film). Dzięki też za forumową dyskusję. Teraz przyjdzie czas na przegrupowanie się, zidentyfikowanie brakujących elementów w zespole i zbudowanie się na kolejny sezon. Apetyty, będą ogromne. Jak zawsze zresztą. Dziękuje Montreal Canadiens -------------------- ![]() |
|
|
|
May 26 2010, 14:07
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Weteran Forum Postów: 243 Dołączył: 5-August 04 Skąd: Brzeg Dolny Nr użytkownika: 49 UZ:M. Lapierre, G. Metropolit. UD:Montreal Canadiens, Minnesota Wild Liga Typerów: IV |
Witam.
To były najlepsze PO jakie miałem okazję przeżywać naocznie. Montreal stał się niejako symbolem zasady nieprzewidywalności ligi NHL, a mówiąc szerzej hokeja. Przeżyłem naprawdę niesamowite chwile, doszło do tego, że wizja 25 tytułu wydobyła się z marzeń i obrała się w realne kształty. Teraz czas na wnioski, mam nadzieję, że na tym fundamencie uda się Martinowi zbudować drużynę dawnej chwały O tym czego zabrakło rozpisali się już moi koledzy, więc nie ma co lać wody. Chciałbym dodać, że patrzę w przyszłość bardzo optymistycznie. Gainey dał tej drużynie fundament, niestety okazało się, że aby budować na nim drużynę on sam musi odejść. Według mnie to co się stało w minionym już dla Nas sezonie może być momentem przełomowym dla Habs. Jedna dekada bez Stana to stanowczo za dużo Pozdrawiam. |
|
|
|
May 30 2010, 20:52
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 238 Dołączył: 31-October 07 Skąd: Oswiecim Nr użytkownika: 1.559 UZ:Saku Koivu UD:Canadiens |
Tak patrzyłem na łatwość z jaką Chicago strzelało gole i zastanawiałem się jak to sie stało ze nasi chłopcy nie mogli znaleść sposobu na Philly. Czyżby Jastrzębie były klasę lepsze?
Staram się odpowiedzieć sobie ze była to niemoc strzelecka i zastój Tomka Plekanca który mnie zawiódł jak nikt inny w tych PO, Kostki i jeszcze kilku innych strzelców. Zabrakło moim zdaniem Kovaleva i kogoś takiego jak Sourey czy Streit ze starej ekipy, którzy potrafili ustrzelić cos z daleka, jak nie było mozliwosci wjechania do bramki. Ale sam w to bardzo chyba nie wieżę. |
|
|
|
May 31 2010, 14:36
|
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicz Postów: 99 Dołączył: 17-April 10 Skąd: Rzeszów Nr użytkownika: 3.850 UZ:Jonathan Toews UD:Chicago Blackhawks |
Tak patrzyłem na łatwość z jaką Chicago strzelało gole i zastanawiałem się jak to sie stało ze nasi chłopcy nie mogli znaleść sposobu na Philly. Czyżby Jastrzębie były klasę lepsze? Staram się odpowiedzieć sobie ze była to niemoc strzelecka i zastój Tomka Plekanca który mnie zawiódł jak nikt inny w tych PO, Kostki i jeszcze kilku innych strzelców. Zabrakło moim zdaniem Kovaleva i kogoś takiego jak Sourey czy Streit ze starej ekipy, którzy potrafili ustrzelić cos z daleka, jak nie było mozliwosci wjechania do bramki. Ale sam w to bardzo chyba nie wieżę. Mi się wydaje, że te gole dla Chicago to w dużej mierze wypracowanie akcji, a to jest jeden ze sposobów na zdobycie bramki. Tego nie było widać w drużynie Canadiens bardzo dużo strzałów z nieprzygotowanych pozycji plus brak zasłaniania Leightona. -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8th September 2010 - 23:08:21 |