IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
> Finał Konferencji: Philadelphia Flyers (7) - Montreal Canadiens (8), Temat do duskusji o rywalizacji w finale EC
Marchi
post May 25 2010, 01:21
Post #101

Advanced Member

Grupa: Weteran Forum
Nr użytkownika: 899
UZ:New York Rangers
UD:Petr Prucha
GG:7098937
Liga Typerów: I

Będzie cholernie ciężko z tego wyjść. Mam wrażenie, że po dotychczasowych meczach serii kondycja psychiczna Habs jest w strzępach. Obie tercje dość podobne , pierwsze 2-3 minuty naporu Montrealu, a po pierwszym niepowodzeniu znacznie zmniejszają obroty. W I po golu Gionty mieli PP i osławione momentum. Na własne życzenie tracą bramkę i bronią się resztę tercji. W drugiej podobnie, po huraganowym ataku dostają plombe, stają i druga bramka Cartera, która komentarza nie wymaga. Cud się musi zdarzyć, żeby przedłużyć tę serię.

Panowie statystycy kiedy ostatnio było <10 meczy w finałach konferencji ?

--------------------
www.sportkrakow.blog.onet.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
King Mercury
post May 25 2010, 01:43
Post #102

Advanced Member

Nr użytkownika: 56
UZ:Claude Giroux
UD:Philly
GG:4869459

Druga tercja za nami i widzę to naprawdę w różowych barwach.
Habs nie grają nic bo Flyers im zwyczajnie na to nie pozwalają. Oni gryzą lód, blokują strzały, nie dają pograć Kanadyjczykom, defensywny majstersztyk.
A brameczka Cartera (fajnie, że strzelił gola po powrocie playoffsmilie.gif) to cudeńko, tic-tac-toe jak tam lubią komentatorzy CSN mówić smile2.gif

GO t_phi.gif GO!!!

--------------------
Artykuł 53.
Konstytucji
Rzeczpospolitej
Polskiej

1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.

2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.

+Quote Post
Maurice
post May 25 2010, 01:46
Post #103

Advanced Member

Grupa: Forumowicz
Nr użytkownika: 1.398
UZ:Maurice
UD:Club de hockey Canadien
GG:10896345

Philly wyszła z 0:3 przy stanie 0:3. Ostatnia tercja sezonu, stac ich by wygrać dziś. Troszkę wykazują mało wiary jak na ten moment do którego zaszli. Cytując Macka oni nie wygrywają z nami tylko nas duszą....to też sztuka. Ale powalczmy jeszcze.

GO t_mon.gif GO

--------------------
Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut

+Quote Post
King Mercury
post May 25 2010, 02:36
Post #104

Advanced Member

Nr użytkownika: 56
UZ:Claude Giroux
UD:Philly
GG:4869459

playoffsmilie.gif

--------------------
Artykuł 53.
Konstytucji
Rzeczpospolitej
Polskiej

1. Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.

2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.

+Quote Post
Marchi
post May 25 2010, 03:11
Post #105

Advanced Member

Nr użytkownika: 899
UZ:New York Rangers
UD:Petr Prucha
GG:7098937
Liga Typerów: I

Szkoda, ale przynajmniej temperatura finałów będzie dla mnie o niebo wyższa niż gdyby Hawks grali z Habs.
Ta seria przypomina mi trochę finał LM. Bayern coś tam próbował podrygiwać, ale został zmiażdżony taktyką i przewagą indywidualnych umiejętności zawodników i tak naprawdę od pierwszej bramki Milito było wiadomo, że Inter nie da sobie wyrwać tytułu.

Finały będą arcyciekawe. Porównuje tak sobie składy obu ekip i choć nie śledziłem RS w tym roku jakoś wyjątkowo dokładnie to wydaję mi się, ze BHawks mają przewagę w bramce i obronie. W napadzie to bym dyskutował, ale to może gdy powstanie nowa zakładka.

Z tego miejsca chciałbym wyrazić zadowolenie, że finały skończą się najpóźniej 11 czerwca czyli w dzień rozpoczęcia MŚ smile2.gif

--------------------
www.sportkrakow.blog.onet.pl

+Quote Post
Mariusz
post May 25 2010, 05:36
Post #106

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.559
UZ:Saku Koivu
UD:Canadiens

No i dopełniło się. Szkoda bo mecz był do urwania, co nie zmienia faktu że Flyers byli w serii ZDECYDOWANIE lepsi i zasłuzyli na finał. Mam wielka nadzieję że PRZEGRANY, ale jednak zasłużyli.

Pewnie jak każdy kibic Habs, nie powiem ani jednego złego słowa pod adresem mojej drużyny. Dokonali wielkiej rzeczy w tegorocznym PO, wiele nieprzespanych nocy, mnóstwo emocji, cudowne zwycięstwa. Odprawienie faworytów do Stana, i to jednak Canadiens, nie Philly są odpowiedzialni za tegorocznego finalistę na Wschodzie. Dziękuje za świetny sezon, sezon jakiego nie mieliśmy od 93 roku.

Go Habs Go

Go Hawks Go

+Quote Post
Dziobak
post May 25 2010, 06:05
Post #107

Team Teal member

Nr użytkownika: 3.244
UZ:Joe Thornton #19
UD:San Jose Sharks
GG:1717660

CYTAT(Marchi @ May 25 2010, 02:21 ) *
Panowie statystycy kiedy ostatnio było <10 meczy w finałach konferencji ?

W zeszłym sezonie wink2.gif

Penguins vs Hurricanes 4-0

Red Wings vs Blackhawks 4-1

+Quote Post
DallasFan
post May 25 2010, 06:16
Post #108

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.477
UZ:Mike Modano, Pavel Bure
UD:1. Stars 2. Avalanche 3. Canadiens
GG:7753520

Ehhhh.... "no i skończyło się rumakowanie" wink2.gif Mi również szkoda, że odpadli Canadiens ale tak trochę na własne życzenie. Nie podjeli tak stanowczej walki jak w poprzednich dwóch rundach (zmęczenie?). Nie ujmuję tu w żaden sposób Flyers zagrani po profesorsku w obronie i tylko raz pozwolili postrzelać Habsom. Gratuluję i życzę przegranej w finale wink2.gif

--------------------

+Quote Post
Maurice
post May 25 2010, 07:18
Post #109

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.398
UZ:Maurice
UD:Club de hockey Canadien
GG:10896345

Świetny komentarz Stubbsa na koniec:

"Thanks to #Habs for a brilliant playoff run. Now, I have my life back, if I remember what it is..." .

Co do meczu zabrakło czegos w końcówce, chyba determinacji lub po prostu cytując klasyka przeciwnik nie pozwolił nam na rozwinięcie skrzydeł. Głębsze analizy później.

Dzięki za fajną przygodę, pozostaje niestety niedosyt (może lepiej bym się czuł po odpadnięciu z PIT czy WAS w finale niż PHI). Mamy kompleks tej drużyny najwyraźniej.

Co do Philly, pokazaliście wspaniałą determinację, zespołowość, hart ducha, po prostu twardy charakter całego kolektywu. Bravo. Co do kibicowania w finałach, nie będe się deklarował i mścił na Philly bo pewnie znając mnie potraktuje finały po macoszemu z żalem, że nie ma tam Habs......pewnie niektórych to zdziwi, ale serce nie sługa. Jeśli miałbym predyktować to stawiam na 4:2 dla Chicago.

GO t_mon.gif GO

--------------------
Nos bras meurtris vous tendent le flambeau, à vous toujours de le porter bien haut

+Quote Post
Szarlatan
post May 25 2010, 08:42
Post #110

Advanced Member

Nr użytkownika: 3.160
UZ:Mark Messier
UD:Edmonton Oilers

CYTAT(King Mercury @ May 25 2010, 01:43 ) *
A brameczka Cartera (fajnie, że strzelił gola po powrocie playoffsmilie.gif) to cudeńko, tic-tac-toe jak tam lubią komentatorzy CSN mówić smile2.gif

"... scores for the case of tasty cakes" wink2.gif

Pamiętam, że był taki mecz w Montrealu w sezonie regularnym, gdzie w strzałach w całym meczu było 15-13 dla Habs. Czegoś podobnego spodziewałem się w finale na wschodzie. I się pomyliłem. ale tamten mecz to był jeden z pierwszych Petera Laviolette. Teraz już drużyna gra tak jak on chce.

--------------------

Tomi - dzięki wielkie za powyższego siga

+Quote Post
raistlin76
post May 25 2010, 09:18
Post #111

Foppa is here!

Grupa: Administrator
Nr użytkownika: 6
UZ:P.F., S.C., M.D., R.O'R.
UD:Colorado Avalanche, Pittsburgh Penguins
GG:4130783
Liga Typerów: Retired

Trzeba przyznać, że Holmgren miał nosa. Zakupy przed sezonem [Prongs, Betts, Laperierre] spisują się znakomicie, podobnie Leino, i Leighton pozyskani w trakcie sezonu. Do tego wiedział kiedy zwolnić Stevensa i zatrudnić Laviolette. Jeszcze jedna porażka pod wodzą Stevensa i zamiast playoff byłoby 9 miejsce w konferencji.

--------------------

Yahoo 2010/11 Denver Warlocks
C: Backstrom, Duchene,
LW: E. Kane
RW: Gaborik, St. Louis,
D: E. Johnson, Yandle,
G: Anderson

+Quote Post
Mack
post May 25 2010, 19:43
Post #112

Advanced Member

Nr użytkownika: 758
UZ:Michael Cammalleri
UD:Montreal Canadiens

No i stało się.

Na początek: wielkie podziękowania dla drużyny, która startując z pozycji "underdoga" potrafiła odprawić faworyzowanych Capitals z Owieczkinem, a potem wygrać wojnę nerwów z obrońcami tytułu Pens... To były piękne playoffy smile2.gif Drużyna pokazała serce, determinację, umiejętności i elastyczną, proaktywną taktykę... Jest na czym budować i to jest najbardziej pozytywna konstatacja płynąca z zakończonej kampanii.

Długo będę dziękował za te emocję, to był piękne. Za to właśnie kocham tą drużynę i całą otoczkę, która towarzyszy jej grze smile2.gif

Nie bez przyczyny nasz sezon zakończył się na Philly. Tak jak wcześniej pisał Maurice, siła kolektywu i żelazna dyscyplina taktyczna plus świetna gra wybijających się zawodników, takich jak np Pronger (zamarkowanie wybicia krążka spod własnej bramki i długie podanie do nieobstawionego na na naszej niebieskiej, bodajże, Giroux zapamiętam na długo - to jest przykład przekładania zdobytego doświadczenia na grę). Flyers zasłużyli na awans. Podtrzymam zdanie, że nas po prostu udusili. Powodzenia w walce o Puchar. Nie będę im kibicował, ale nie dlatego, że pałam do nich irracjonalną nienawiścią, bo z nami wygrali (chociaż szczerze za nimi nie przepadam smile2.gif ). Będę kibicował Hawks, bo ich naprawdę lubię smile2.gif

Podpisuję się pod komentarzem Stubbsa. PO wpłynęły druzgocąco na moje moce przerobowe... W tym miejscu wielkie podziękowania dla Maurice'a, z którym wszystkie mecze "obejrzeliśmy na gg" lub przez telefon. Sztuki mięsa latały nisko, emocje były ogromne (chociaż na jednym z 19 meczów usnąłem, a na ostatnim urywał mi się film). Dzięki też za forumową dyskusję.

Teraz przyjdzie czas na przegrupowanie się, zidentyfikowanie brakujących elementów w zespole i zbudowanie się na kolejny sezon. Apetyty, będą ogromne. Jak zawsze zresztą.

Dziękuje Montreal Canadiens biggrin2.gif GO HABS, GO!!!!!!

--------------------

+Quote Post
Butryk
post May 26 2010, 14:07
Post #113

Advanced Member

Nr użytkownika: 49
UZ:M. Lapierre, G. Metropolit.
UD:Montreal Canadiens, Minnesota Wild
Liga Typerów: IV

Witam.

To były najlepsze PO jakie miałem okazję przeżywać naocznie.
Montreal stał się niejako symbolem zasady nieprzewidywalności ligi NHL, a mówiąc szerzej hokeja.
Przeżyłem naprawdę niesamowite chwile, doszło do tego, że wizja 25 tytułu wydobyła się z marzeń i obrała się w realne kształty.

Teraz czas na wnioski, mam nadzieję, że na tym fundamencie uda się Martinowi zbudować drużynę dawnej chwały smile2.gif.

O tym czego zabrakło rozpisali się już moi koledzy, więc nie ma co lać wody. Chciałbym dodać, że patrzę w przyszłość bardzo optymistycznie. Gainey dał tej drużynie fundament, niestety okazało się, że aby budować na nim drużynę on sam musi odejść. Według mnie to co się stało w minionym już dla Nas sezonie może być momentem przełomowym dla Habs. Jedna dekada bez Stana to stanowczo za dużo wink2.gif.

Pozdrawiam.

+Quote Post
Mariusz
post May 30 2010, 20:52
Post #114

Advanced Member

Nr użytkownika: 1.559
UZ:Saku Koivu
UD:Canadiens

Tak patrzyłem na łatwość z jaką Chicago strzelało gole i zastanawiałem się jak to sie stało ze nasi chłopcy nie mogli znaleść sposobu na Philly. Czyżby Jastrzębie były klasę lepsze?

Staram się odpowiedzieć sobie ze była to niemoc strzelecka i zastój Tomka Plekanca który mnie zawiódł jak nikt inny w tych PO, Kostki i jeszcze kilku innych strzelców. Zabrakło moim zdaniem Kovaleva i kogoś takiego jak Sourey czy Streit ze starej ekipy, którzy potrafili ustrzelić cos z daleka, jak nie było mozliwosci wjechania do bramki. Ale sam w to bardzo chyba nie wieżę.

+Quote Post
Adrian1905
post May 31 2010, 14:36
Post #115

Advanced Member

Nr użytkownika: 3.850
UZ:Jonathan Toews
UD:Chicago Blackhawks

CYTAT(Mariusz @ May 30 2010, 21:52 ) *
Tak patrzyłem na łatwość z jaką Chicago strzelało gole i zastanawiałem się jak to sie stało ze nasi chłopcy nie mogli znaleść sposobu na Philly. Czyżby Jastrzębie były klasę lepsze?

Staram się odpowiedzieć sobie ze była to niemoc strzelecka i zastój Tomka Plekanca który mnie zawiódł jak nikt inny w tych PO, Kostki i jeszcze kilku innych strzelców. Zabrakło moim zdaniem Kovaleva i kogoś takiego jak Sourey czy Streit ze starej ekipy, którzy potrafili ustrzelić cos z daleka, jak nie było mozliwosci wjechania do bramki. Ale sam w to bardzo chyba nie wieżę.

Mi się wydaje, że te gole dla Chicago to w dużej mierze wypracowanie akcji, a to jest jeden ze sposobów na zdobycie bramki. Tego nie było widać w drużynie Canadiens bardzo dużo strzałów z nieprzygotowanych pozycji plus brak zasłaniania Leightona. wink2.gif

--------------------

+Quote Post

6 Stron V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8th September 2010 - 22:19:48