Napisano 11 styczeń 2013 - 07:49
Pozyskanie Luongo przez Lotnikow byloby czysta glupota. Wymusza bowiem wykup kontraktu Bryzgalowa w lecie, by zmiescic sie w nowych granicach "czapki plac". Flyers zyskaliby bramkarza, ktorego statystyki sa podobne do Ilji, ktory jest w podobnym wieku i dodatkowo z dluzszym kontraktem. Ja tu nie widze zadnego zysku dla organizacji, no moze poza tym, ze Bobby L. ma delikatnie mniejszy "cap hit" od "naszego" sympatycznego Rosjanina. Caly czas jednak pozostaje niewiadoma jak bedzie bronil Luongo w pomaranczowo-czarnych barwach i jaki stan jest jego kolan, bo zdaje sie, ze ma chlopina z tym problemy. Z drugiej strony drugi sezon Bryzgalowa w Lotnikach raczej nie moze byc gorszy niz poprzedni . Ja mam nadzieje , ze Holmgren nie mysli o tym transferze i raczej skupia swa uwage na mlodszych perspektywicznych bramkarzach, ktorych mozna pozyskac w najblizszym drafcie.
“When I first came to Philadelphia back in 1982, it was as if I was born to be a Flyer,” Howe said. “The orange and black began to flow through my veins and instantly consumed my heart. The memories of playing for the Flyers will be a part of me forever.”